Profiel Pascal Jalhaij

Zijn keuken, zijn CREADOME

Pascal Jalhaij wordt beschouwd als een van de meest innovatieve chef-koks van zijn generatie. Hij publiceerde een kookboek en werkt momenteel aan een tweede en aan een autobiografie. Pascal  is er trots op dat hij het vak leerde van de allerbesten. Zijn persoonlijke succes was restaurant Vermeer, waar hij in twee jaar tijd twee Michelin sterren bemachtigde.

    

‘Verberg nooit talent en kwaliteit. Durf het te laten zien’

Al op jonge leeftijd wist Pascal al dat hij zijn droom om kok te worden wilde realiseren. Na het succesvol afronden van zjin studie leerde de jonge kok het vak in de praktijk bi Auberge du Cheval in Ulestraten van eigenaar Paul Mamasse. De periode bevestigde dat de keus van Pascal een goede was. Het was het begin van zijn culinaire carrière.

Pascal Jalhaij begon zijn carrière bij restaurant Kandinsky in Scheveningen. Daarna werd hij Chef de Partie bij Château Neercanne in Mastricht. Aansluitend volgde de functie van sous-chef bij chef-kok Imco Binnerts in restaurant Excelsior in Amsterdam.  Imco kookte er zijn eerste Michelin ster en was een groot voorbeeld voor de jonge Pascal.
Daarop volgde een jaar in de Scholteshof in België bij de een waar culinair fenomeen, Roger Souverijns.
Pascal Jalhaij brak culinair door tijdens de Concours Minervois waar hij werd ontdekt door chef-kok Robert Kranenborg. Zijn functie als Chef de partie bij restaurant La Rive in Amsterdam (twee Michelin sterren) bracht zijn culinaire carrière in een stroomversnelling. 

 

‘Doe nooit concessies’

Bij Marfo is een uniek bedrijf waar de traditionele manier van koken nog steeds in praktijk wordt gebracht. “Prachtige producten creëren met de beste ingrediënten in een hectische en romantische omgeving zijn de belangrijkste ingrediënten om onze klanten te bedienen. In het Creadome beschouwen we onze klanten als onze gewaardeerde en bevoorrechte gasten.

Door te vormen, veranderen en te werken met smaken willen we zorgen voor een culinaire ‘’roller coaster’ op een bord. Wat we doen is het vermijden van zout en peper. Als ze al nodig zijn gebruiken we alleen Fleur de sel en geplette witte peper. De focus ligt op natuurlijke smaken. Deze spelen de hoofdrol in het theater van de gastronomie: laat smaken breken in je mond. In het Creadome ligt het accent op het vinden van vervangers voor standaardingrediënten, op het zoeken van smaaktonen en op het creëren van emotie in plaats van productie.”

‘Vuur’ is altijd het meest prominente ingrediënt in het leven van Pascal gweest: in temperatuur, in het vinden van smaken die passie oproepen en vooral het vuur in de ogen van zijn teams die zeggen gretige ijver, passie en enthousiasme. 

 

<< Terug naar het overzichtGroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2